Beste buurtbewoners van de Mijnden-, Mije- en Maldenhof,

Al sinds een paar jaar is het aantal gezinnen met jonge kinderen in onze buurt aanzienlijk aan het groeien. Dit is natuurlijk een hele fijne, vrijwel autoloze, buurt waar kinderen lekker in de straat kunnen samen spelen. Met zo'n buurt zal het aantal jonge gezinnen alleen maar toenemen de komende jaren.

Login om te antwoorden

Veel bewoners hebben last van auto's van pakketbezorgers, sommige racen echt vlak langs de huizen en als kinderen.......
Deze discussie loopt al jaren en paaltjes komen en gaan, vanwege brandweer en ambulance, is dit geen makkelijke uitdaging, maar de uitdagingen blijven.
MIjndenhof even heeft dit probleem niet, omdat men daar inderdaad, niet makkelijk van de weg op het woonerf kan komen. De oneven kant heeft dit probleem wel en tevens Mijehof en Maldenhof hebben plekken waar dit proleem ook speelt.

Login om te antwoorden

Het JeudeBoules veld In Holendrecht-Oost  ten zuiden van de school deBrink is totaal overwoekert en nooit een echt succes geworden.
Misschien kan er op die plek en voor het buurthuis Holendrecht een hufterproef tafeltennistafel komen, waarvan we in zuidoost meerdere voorbeelden zien.

Login om te antwoorden

Voor veel bewoners en hun kleine honden is de plek bij de Gaasperplan net een stukje te ver en het zou fijn zijn als er een afgebakend stuk grond zou zijn, waar honden los kunnen lopen om te rennen en te spelen met soortgenoten, zoals nu al kan aan de westzijde van de Gaasperplas.

Login om te antwoorden

Namens de bewoners commissie van Rochdale Mijehof / Mijndenhof ,

de volgende verzoeken omtrent de veiligheid en bloembakken.

Vanaf het parkeer terrein Mijehof t/h van huisnummer 185, gaat er een doorlopende weg naar het achter gelegen parkeerterrein.
Ter hoogte van de achterkant van de woningen van huisnummers 307 / 309 zijn er de laatste tijd nogal wat aanrijdingen geweest met behoorlijke materiele schade.
Het verzoek is om een verkeersdrempel aan te leggen, om verdere ongelukken te voorkomen door het rijden met te hoge snelheden.
Geruime tijd geleden zijn aan het begin van het voetpad t/h van huisnummer 185 twee bloembakken geplaats, dit om het auto verkeer te belemmeren om de straat in te rijden.
Deze werden geruime tijd verzien door de gemeente met wat nieuwe aarde en bloemetjes.
Maar helaas is men daar mee gestopt om de kosten te drukken, de meeste bewoners vragen zich af hoe GROOT die kosten dan wel zijn ??
Het sierde de omgeving mooi en de bewoners verzorgde de bakken met water om alles mooi te houden, graag het verzoek om dit weer te herstellen.

Dit waren de verzoeken van onze wijk, succes er mee.

Login om te antwoorden

Van de kinderspeelplaatsen die in de wijk voorhanden zijn, zijn de meeste toestellen alleen geschikt voor de wat grotere kinderen, voor de hele kleintjes is er niets.
Een wipkip en/of glijbaan voor de hele kleintjes zou fijn zijn.

Login om te antwoorden

Ik heb nog wel wat ideeën voor de besteding van de Buurtbudgetten. Dat zit dan voornamelijk in uitbreiding en/of vervanging van het openbaar groen.

  • Vervanging van de “geluidsschermen” in de vorm van veertig jaar geleden geplaatste houten plantenbakken langs de Meerkerkdreef aan de kant van Holendrecht Oost. Deze houten bakken zijn verrot of zelfs deels verwijderd daarom. Er is nooit iets voor in de plaats gekomen. Het zou mooi zijn als er iets komt wat tevens het geluid van de Meerkerkdreef dempt voor de bewoners van Holendrecht Oost. Bv.: bij de ingang van Mijehof zijn alweer enige tijd geleden door de gemeente schermen geplaatst waarop nu klimop groeit. Dat ziet er mooi uit. Kan dat langs de hele Meerkerkdreef?
  • Vervanging van de rododendrons in het perk t/o Maldenhof 133 t/m 117. Deze hebben het nooit goedgedaan. Al een aantal keren heb ik de gemeente gevraagd deze te vervangen door planten die goed tegen droogte kunnen, maar telkens krijg ik het antwoord dat er geen budget voor is. Misschien nu wel?
  • Plantenbakken in de hele wijk. Dat zou de wijk wat opfleuren.
  • Het planten van bomen en struiken op de grasveldjes en perken langs het Bijlmerpad ter hoogte van Maldenhof richting Huntum. Daar zijn veel bomen gekapt in verband met de aanleg van de Gaasperdammertunnel.
Login om te antwoorden

Vraag vanuit de Mijehof. Blijkbaar is er een uitdaging met betrekking tot straatnaambordjes en bordjes voor de nummering.

Tevens blijkt er ooit bij de ingang van de Mijndenhof een kleine parkeerplek gemaakt te zijn, waar men een wijkinformatiebord zou plaatsen, dit is echter nooit afgehandeld.
Op deze plek en bij de Mijehof en Maldenhof ingang zou ook een ruimte zijn naast de papierbakken om een informatie bord te plaatsen met informatie over de indeling van de wijk.

Login om te antwoorden

Beste bestuursleden van De Laagbouw,

Dank voor uw uitgebreide nieuwsbrief.

Snel inhalende auto’s op de Meerkerkdreef daar hebben wij nog niet echt overlast van ondervonden. Wat wij onoverzichtelijk vinden is de hoge aanplant op de rotondes. De rotonde naar Reigersbos en de rotonde bij het afvalpunt.

Automobilisten komen regelmatig met hoge snelheid zonder richting aan te geven de rotonde oprijden. Door de hoge aanplant zie je automobilisten niet naderen, dit heeft voor ons regelmatig vervelende situaties opgeleverd. Waarom moet de aanplant op de rotondes zo hoog? Met lage beplanting zie je het verkeer dat de rotonde oprijdt naderen. Je hebt dan evengoed groene maar overzichtelijke rotondes.

Misschien kunt u hier iets aan/mee doen?

Login om te antwoorden

Volgens onze informatie is het groen onderhoud verdeeld over 5 organisaties. Het lijkt erop alsof er tussen deze organisaties totaal geen communicatie is. Schoonmaken of opruimen is slecht georganiseerd en groen afval blijft meestal dagen liggen.

Login om te antwoorden
Beste mensen,
 
Wij wonen al heel lang met veel plezier in de wijk! 
 
Ik heb een suggestie voor besteding van een deel van het buurt budget.
 
Kan er iets groens gedaan worden om het lelijkste plein van Nederland aantrekkelijker te maken? (=Holendrecht plein). Tegels wippen bloemen wildgroei stimuleren , bomen,kunstwerk waarvoor je niet in een helikopter hoeft om het te bekijken? Bankjes bij de waterspeelplaats, betere zichtbaarheid/ toegankelijkheid van het nu verstopte buurthuis. Ik woon hier al jaren geen idee wat er in het buurthuis gebeurd.
 
Leuke koffie horeca met terras en taart of pannenkoeken huis ! Gezellig!
 
Wekelijks zwerfvuil opruimen: buurtje op dinsdag ? 
 
Canta auto’s weren van het fietspad waar ze met 45 km per overheen scheuren?
 
Verbod op kunstgras: Holendrecht school heeft er net een lekker veldje bij: niet erg in lijn met vergroenen toch?
Login om te antwoorden

Na 40 jaar zijn de eerste bewoners nog erg blij met hun plekje, de Meerkerkdreef is een probleem, maar daar wordt hopelijk snel iets aan gedaan.
Toen de plannen voor onze wijk 45 jaar geleden gemaakt werden, werd besloten tot het aanleggen van z.g. woonerven, de hoven Mijehof- en Malden-hof kregen beide aan de westzijde parkeerplaatsen met toegangswegen tussen de huizen en tuinen.

Login om te antwoorden

Naar aanleiding van de oproep in de flyer van de Laagbouw, hierbij onze ideeën om de buurt (Maldenhof) te verbeteren.

 

  1. Mooie bloembakken o.a. aan de lantaarnpalen, dat fleurt gelijk de hele buurt op, zie foto)Afbeelding met boom, buiten, bloem, plant Automatisch gegenereerde beschrijving;
  2. Buren attenderen dat ze hun voortuinen op moeten ruimen, Maldenhof zou daar zeker van opknappen. Oude zooi (o.a. bankstellen, koelkasten) opruimen uit de voortuinen. En omgewaaide tuinhekken herstellen. Dit alles. is bij de huurwoningen vaak het geval, misschien dat dit via de verhuurder geregeld kan worden;
  3. Graffiti verwijderen (bij iedereen, dus bij zowel de huur- als bij de koophuizen. Als woningeigenaar is het duur om het te laten verwijderen. Misschien dat daar budget voor is. Als je Maldenhof binnenkomt, zie je gelijk aan de linkerkant nr. 1, dat zit vol met graffiti. Geen leuke binnenkomer. Misschien dat een mooie muurschildering voorkomt dat er graffiti opgespoten wordt;
  4. Daar waar gemeentegroen plat is gereden, platgelopen (bijvoorbeeld aan de achterkant van de tuinen bij Maldenhof richting parkeerterrein), nieuwe beplanting planten;
  5. Opzetten van buurtpreventie voor meer controle, er staan bijv. regelmatig ongure types op het parkeerterrein. Die zitten daar uren te zitten, met draaiende motor. Als ze wegrijden, laten ze de troep van de McDonalds achter voor de ratten en de buurtbewoners. In mijn eentje durf ik ze niet aan te spreken;

Hopelijk komen er nog meer leuke ideeën binnen en maken we er een mooie en veilige buurt van. Zonder troep, maar vol met bloemen, een buurt waar je met plezier naar toe gaat.

Login om te antwoorden

Mocht infrastructuur ook onder het buurtbudget vallen dan graag aandacht voor het volgende;

Login om te antwoorden
Beste buurtgenoten, 
hierbij een wenslijstje voor de buurt:
 
* terugkeer bloembakken. Ze vrolijken de buurt echt op zoals in andere buurten van Amsterdam!. 
 
*Kunst in de wijk, wel hufterproef 
 
*buurtgenoten die hun voortuin als opslagruimte gebruiken. Geeft de buurt een "armoedige" indruk.
 
*Brandweerpaal aan het begin van erf Maldenhof repareren.  Kan nu niet op slot. 
2e brandweerpaal plaatsen aan de achterkant van werf Maldenhof.
 
*Canta's in toom houden: ze rijden veel te hard over het woonerf( spelende kinderen!) en worden overal neergezet, m.n. voor het huis. Gevaarlijk voor als de brandweer moet uitrukken.      Afgedankte canta's worden in de voortuin opgeslagen.
 
Login om te antwoorden